img cat company

OVER MITSUBISHI MATERIALS CORPORATION

Onze missie: zorgen voor een stabiele aanvoer en recycling van metaalmaterialen.
Bekijk de website van Mitsubishi Materials Corporation

Afgedankte printplaten van huishoudelijke apparaten, pc's, mobiele telefoons, netwerkapparatuur en andere elektronica bevatten een hoge concentratie waardevolle metalen, zoals goud, zilver, koper en palladium.

img 6938 scaled e1616918894846(1)

Deze ‘E-Scrap’ kan fungeren als een nieuwe bron waardevol smeltmateriaal. We hebben een systeem ontwikkeld voor het terugwinnen van waardevolle metalen uit E-Scrap en lanceren proactief initiatieven voor een doeltreffend gebruik van hulpbronnen. Vanwege de toenemende bezorgdheid over het milieu zal de hoeveelheid teruggewonnen E-Scrap naar verwachting toenemen in lijn met de hogere recyclingpercentages van huishoudelijke apparaten en andere artikelen.

Onze metaalactiviteiten zijn begonnen in 1873, toen de Mitsubishi Company de Yoshioka-mijn overnam. Al meer dan een eeuw ondersteunen we de ontwikkeling van de Japanse industrie en samenleving door koper en andere essentiële metalen te leveren aan een breed scala aan industrieën. Ons klantenbestand omvat nu de hele wereld.

screenshot2022 02 17at14.16.36

Doelstellingen en strategie

Door de activiteiten van onze fabriek in Naoshima met de groepsmaatschappij Onahama Smelting and Refining Co., Ltd. te combineren, breiden we onze business uit en streven we naar het grootste wereldwijde marktaandeel in termen van verwerkingsvolume.

We ontwikkelen nieuwe mijnen om de verhouding tussen mijnen te verbeteren. De mijnbouwsector investeert in kopermijnen in het buitenland om te zorgen voor een stabiele aanvoer van koperconcentraten voor smelten en raffinage. In deze sector zorgt het Mitsubishi-proces voor zeer efficiënte, milieuvriendelijke en stabiele activiteiten op basis van geavanceerde technologieën.

We willen de meest toonaangevende E-Scrap-verwerker ter wereld worden en om dit doel te bereiken, hogen we onze inzamel- en verwerkingscapaciteit op. In de Naoshima Smelter & Refinery, Onahama Smelting and Refining Co., Ltd., en in de Gresik Smelter and Refinery (PT. Smelting in Indonesië) worden kathodes van hoge kwaliteit geproduceerd. De smelterij en raffinaderij in Naoshima vertrouwt voor het continu smelten van koper op het Mitsubishi-proces: een unieke technologie voor het smelten van edelmetalen die de laagste milieu-impact in de industrie heeft.

De afgelopen jaren hebben we kopersmelttechnologie toegepast bij het terugwinnen van waardevolle metalen uit E-Scrap, ook wel bekend als 'urban mining’. Op de afdeling edelmetalen bieden we een accumulatieplan genaamd "My Gold Partner" voor goud, zilver en platina, dat een alternatieve vermogensopbouw biedt.