mm metal recycling2

Persbericht

MM METAL RECYCLING BV BREIDT UIT IN MOERDIJK

Vijf jaar na vestiging in de haven van Moerdijk breidt MM Metal Recycling BV uit. De Nederlandse dochteronderneming van Mitsubishi Materials Corporation en Hanwa Co. Ltd. gaat een nieuw warehouse bouwen naast het bestaande Europese inzamel- en inspectiepunt voor E-scrap. De nieuwe locatie van MM Metal Recycling BV is voor het opslaan van inkomende en uitgaande ladingen en komt op een perceel van bijna 3 hectare.

MM Metal Recycling BV is in 2016 in Moerdijk gestart als het Europees inzamelpunt voor E-scrap, zoals printplaten en andere onderdelen van afgeschreven elektronische apparaten die koper en edelmetalen bevatten. Harald Wagemaker, General Manager in Moerdijk: “Het nieuwe pand moet in april 2022 operationeel zijn. Met de uitbreiding zal onze verwerkingscapaciteit naar verwachting met 50% toenemen. Op deze manier kunnen we de groeiende E-scrap markt in Europa veroveren.”

Ferdinand van den Oever, CEO Port of Moerdijk: “We zijn verheugd met de uitbreiding van MM Metal Recycling BV op het haven- en industrieterrein Moerdijk. Het bedrijf is een belangrijke speler in de recyclingindustrie, waarmee ze een goede toevoeging zijn voor ons industriële complex en het aanwezige re- en upcyclecluster.”

Moederbedrijf Mitsubishi Materials Corporation heeft de E-scrap recyclingmethode ontwikkeld. Een unieke en milieuvriendelijke smelt-technologie voor edelmetalen met de laagste impact op het milieu in de industrie. 

Over MM Metal Recycling BV

Het Japanse bedrijf Mitsubishi Materials Corporation is een belangrijke speler in de wereldwijde recyclingindustrie. MM Metal Recycling BV. is een E-scrap inzamel- en inspectiepunt op een terrein van 30.000 m2 op het haven- en industrieterrein Moerdijk. MM Metal Recycling BV is een joint venture van Mitsubishi Materials Corporation (90%) en Hanwa Co., Ltd. (10%).

Over Port of Moerdijk

Port of Moerdijk is de vierde en meest inlands gelegen zeehaven van Nederland. De open verbinding met zee en de maximale keuzevrijheid voor shortsea, binnenvaart, spoor, weg of buisleidingen brengen Europese bestemmingen binnen handbereik. Dankzij de strategische ligging is Port of Moerdijk logistieke hotspot bij uitstek en een belangrijk knooppunt voor duurzame procesindustrie. Het is de tweede economische motor van Noord-Brabant en een belangrijke bron van werkgelegenheid.

Meer nieuws

A&O interview

MM Metal Recycling: van bouwkeet naar een prachtbedrijf

Lees verder

Persbericht

Establishment of MM Metal Recycling B.V. in Netherlands

Lees verder
img 1446

Interesse?

KOM SNEL EN GEMAKKELIJK MET ONS IN CONTACT.

Wij helpen u verder!

+31 168 745 555 info@mm-metal-recycling.com