ezgif.com video to gif[1]

Duurzaamheid bij MMMR

Duurzaamheid zit in ons DNA. Met onze recyclingactiviteiten helpen we niet alleen jouw bedrijf duurzaam te werken. Zelf opereren we ook met oog voor een betere wereld. Benieuwd naar wat we allemaal doen? We hebben het voor je op een rij gezet.

2018
Nieuwe fabriek en kantoor

Onze nieuwe fabriek en kantoor verrijzen in Moerdijk en bouwen we volgens het laatste bouwbesluit. Dus met de modernste technologie rond energiezuinigheid en milieu. Ons kantoor heeft energielabel A+++.

2021
3.000 zonnepanelen

Op onze gebouwen leggen we 3.000 zonnepanelen aan. Deze nemen 40 procent van ons elektriciteitsverbruik voor hun rekening.

2023
Elektrische heftrucks

Ons industrieel wagenpark wordt stap voor stap elektrisch. We zeggen allereerst vaarwel tegen onze diesel heftrucks. Die worden elektrisch.

2024
Nog meer zonnepanelen

Om de groei van ons werk op te vangen, hebben we twee nieuwe hallen gebouwd. Ook hier komen zonnepanelen op.

2025
Waterstof shovels

In 2025 willen we ook de shovels vervangen. Dit keer door waterstof aangedreven shovels. Dit doen we samen met onze partners JCB en Peinemann.

2025
Elektrische terminaltrekker

Samen met onze logistieke partner Gans Cargo Operations gaan we onze terminaltrekkers elektrificeren.

Duurzaamheid bij Mitsubishi
Materials Corporation

Ons duurzame en milieuvriendelijke karakter hebben we niet van een vreemde. Het is namelijk de manier waarop ons Japans moederbedrijf Mitsubishi Materials Corporation (MMC) al 150 jaar werkt. Mitsubishi Materials heeft mens, maatschappij en milieu hoog in het vaandel staan.
Niet alleen het smeltproces in de fabriek in Japan is CO2-neutraal, Mitsubishi Materials Corporation zet zich ook naast haar dagelijkse werk volop in voor de omgeving. Een belangrijk aspect daarvan is de 14.000 hectare bosgrond in Japan. Daarmee draagt Mitsubishi Materials bij aan recyclingdoelstellingen, leefbaarheid en het behoud van biodiversiteit.

Bijdragen aan een op recycling gerichte samenleving

Jaarlijks produceert MMC zo’n 10.000 m³ hout. Hout is een uitstekende duurzame grondstof. MMC levert het gepakte hout aan de samenleving als grondstof voor diverse toepassingen, van bouwmaterialen tot biomassabrandstof.

Bijdragen aan de lokale gemeenschap

Met een passend bosbeheer stijgt de kwaliteit van ecosystemen. Dit heeft direct een positief effect op lokale gemeenschappen. Denk aan het beschermen van stroomgebieden, preventie van bodemverlies en het stimuleren van recreatie. De ‘milieubossen’ van MMC aan de rand van stedelijke gebieden zijn gedeeltelijk toegankelijk voor de lokale bevolking.

Bijdragen aan een koolstofarme samenleving

Bossen houden veel CO2 vast. Als een van de grootste boseigenaren van Japan zet MMC zich in voor bosonderhoud en het verbeteren van bossen, zodat ze nog meer CO2 vast houden.

Behoud van biodiversiteit

In de bossen van MMC leeft een grote verscheidenheid aan wilde dieren. MMC beheert het bos op zo’n manier, dat de dieren ongestoord kunnen leven. Zo is het kappen van boskammen en gebieden langs rivieren die als migratieroutes dienen verboden. En bomenkap gebeurt in kleine, verspreide gebieden, zodat de biodiversiteit niet aangetast wordt.